Storyn om ANA
Ryggsäcksfabriken kallad.

ANA bildades av NK (Nordiska Kompaniet) ett s.k. dotterföretag 1937 Aktiebolaget Nyköpings
Automobilfabrik blev namnet. Företagets första VD var bergsingenjör Carl J. Kjellberg. Det första kontoret låg på Regeringsgatan 18 i Stockholm. I oktober 1937 flyttade företagets kontor och sammansättnings-
fabrik till NK:s anläggning i Nyköping. Hela Bilindustrin på ANA började med att NK anställde Fredrik Af Klercker som s.k Floor Marker (vad det nu var för nåt) han hade sålt Bildelar tidigare och hört att Chrysler sökte ny Agent för Plymouth och Desoto (Philipsons Var nöjda med Chrysler) och man ville sätta ihop bilarna på plats för att få ner leveranskostnaderna.

Om man importerade bilar som byggsats så var tullen lägre och om man skickade bilar med båt från Amerika så var det billigare att skicka bilen nedplockad i lådor än att skicka en hel bil sa Chrysler eftersom lådorna paketerades med vanligt gods (det var inte Philipson intreserad av).

Chrysler Blev ANA:s biljett till bil agentur och första ordern skrevs 17 juli 1937, Plymouth och Desoto blev dom första Mopar bilarna som kom till ANA tillsammans med lastbilen Fargo, alla nedplockade i lådor. ANA:s fabrik i Nyköpings hamn på bilden.

Priskrig på sjötransport råde och en priskartell hade bildats som ANA inte brydde sej om man hyrde istället fartyg 3000 tonare som kunde gå hela vägen från Detriot till Nyköping genom dom stora Sjöarna i USA och Canada och vidare genom S:t Lawrencekanalen och det fungerade perfekt och i April 1938 började fabriken producera bilar.


Anledningen till att man kallade fabriken för ryggsäcksfabriken var att större delen av dom som jobbade där hade med sej ryggsäck med matlådor och kaffe till jobbet, många bodde i Tystberga, Västerljung, Stigtomta och Jönåker och hade en tilll två mil att gå eller cykla till jobbet. Den nya fabriken var en succé i byggden och man stod i kö för att få ett jobb där. Ett stort lager hade byggts och bilarna kom i jättelådor som sedemera såldes till folk som ville bygga en Sommarstuga.


I april 1938 skruvades dom första Plymouth bilarna ihop och man lyckade att sätta ihop och sälja 1389 Plymouths, 251 Desotos och 315 Fargo lastbilar första året, mycket bra gjort av ett företag med anställda som knappt sett en bil i verkligheten. Alla bilarna från Chrysler var lyx utrustade med bl.a. dubbla signalhorn, solskydd, dubbla vindrutetorkare och cigarett tändare. Sen kom Kriget och det var tufft att få hem bilar via Atlanten inga försäkringsbolag tog risken.

1946 kriget var slut, nytt var också att Chrysler släppte Chrysler som märke till ANA. Den 26 november 1946 lämnar den första Chryslern ANA, detta var stort för ANA att få sätta ihop sin första Chrysler bil, Chrysler var lyxbilen på den tiden, finare än Desoto. Men det gick trögt efter kriget det såldes få bilar.

Efter Flera års Import restriktioner kom importen igång igen, en Chrysler Windsors kaross möter sitt Chassie Januari 1952.

1955 blev det fart på försäljningen igen 979 Chrysler bilar såldes.

1959 bestämde ANA att man skulle sluta bygga ihop Chryslers bilar till privata konsumenter i Sverige Nu skulle man bara göra Special bilar.

1960 kom Valianten som Chrysler, hemma i USA såldes den som ett nytt bilmärke men ANA sålde den som Chrysler Valiant och 1960 var premiär året och för försäljning av dom första färdiga Chrysler, Plymouth och Desoto bilarna. Valianten fördubblade försäljningen av USA bilar i Sverige bara av en modell. 1960 köper SAAB in i bilden och köper ANA för 18 miljoner kronor till Aktieägarna samt deras kontanta Fodringar på ANA inlösta kontant.


1961 köpte Polisen sin första Valiant

         Polisen beställde ett tretiotal Valianter 1964

1966 beställde polisen ett 70tal Valianter.

1968 beställdes 200 valianter, Vallianten som Polibil hängde kvar in en bit på 70-talet då den byttes ut mot SAAB.

För övrigt byggdes ambulancer på Valianten, Fury och några stycken A-100:or.

Även Polisen använde A-100:an, A108:an som var förlängd användes som Ledningsfordon. Polisen i Kiruna har denna renoverad kvar.

Man byggde ca 100 Stycken A-100:or efter kundens önskemål av dom var ca 20 pickuper T.EX. denna som kunden beställde med automatlåda den hade manuel orginal men byttes ut, kunden hade skadat vänster ben och kunde inte köra bil med manuel växel låda.


Idag är den renoverad och min.

Nysse