Projekt Fixa till Pärlan! 
 
Projektet "Fixa Till Pärlan" fortsatte, baklucka, dörrar, cab allt åkte av och plötsligt så var en helrenovering igång. Mika som hjälper mig övertalade mej gång på gång att gå vidare och glömma att åka cuda i sommar.

 

 

När jag fick se hålet under mattan på förar sidan så förstod jag att han hade rätt. Fram med Year One katalogen och beställa ny plåt till skuffen och golvet fram.

 

 

 

 

Passagerarsidan hade klarat sig bättre, men nu hade Mika bestämt att allt kitt i plåtskarvarna skulle bort. Anledningen till det är att kittet lades dit på fabriken innan bilen lackades så det finns inget som skyddar plåten och fukt kan komma in bakifrån och sålunda göra att det rostar.

 

 

 

 

 

 

Så hade då "Pärlan" förvandlats till en "Skrotbil" och garaget ser ut som en Moparskrot, det står dörrar flyglar och bråte överallt. Alla skruvar har lagts i påsar med text vart dom hör hemma. Om alla skruvarna i påsarna kommer att sättas tillbaka tror jag inte, det var rätt många sorter. En av dörr- sidorna var fastskruvad med fem olika sorters skruvar. Vidare så började jag ta bort sandplåten bak som av någon anledning var spacklad i nederkant, spaklet hackades bort och då fick jag se att man hade tappat bort muttrarna som skruvar ihop sandplåten med flyglarna och vad är bättre än fyra svetsloppor och plastic padding, något som upprepats vid några tillfällen. Efter diverse andra nödlösningar från tidigare renoveringar som upptäcktes så fick projektet "Fixa Till Pärlan" nytt namn!


Raggarbilen från helvetet!